ثبت برند
اخذ گواهینامه ثبت برند یا همان «برند» یک سند معتبر با مزایای مختلف برای کسی است که آن را از اداره کل مالکیت صنعتی دریافت می کند.
هر تولید کننده و صاحب شغلی برای محصولات خود باید نامی انتخاب کند که مشتریان برای خرید و شناخت محصول بدنبال نام تجاری محصول باشند.
اصل و اساس شروع هر فعالیت یا تولید انتخاب نام تجاری و ثبت برند تجاری آن برای جلوگیری از کپی برداری سایرین می باشد.
امروزه صاحبان همه ی مشاغل برند خود را به ثبت رسانده اند و شاید به فکر ثبت برند دوم یا سوم و…. برای محصولات خود باشند.
ثبت برند در تمامی رشته های مشاغل مختلف با کالاهای متفاوت در زمینه های بازرگانی، تولیدی، فروشگاهی و خدمات قابل اخذ می باشد که می تواند به طور مستقیم بر روی کالای قابل عرضه اعتبار بخشی کند و انحصار و حمایت دولت را در پشتیبانی از صاحب برند را به همراه دارد.
در صورت ثبت نام تجاری در صنف خود می توانید انحصار را در اختیار خود گرفته و اجازه استفاده و کپی برداری را از رقبای خود بگیرید.
وقتی برندها دارای ارزش مالی می شوند که نکات مختلفی روی آنها انجام شود. مثلا نوع انتخاب اسم برای هر صنف متفاوت می باشد و یا فارسی و یا لاتین بودن آن، و یا نوع کالاهایی که برای آن انتخاب می شود و رعایت اصول قانونی جاری کشور در امور ثبت آن (که بهتر است با کارشناسی مربوطه مذاکره شود) و یا نوع تبلیغات و به بازار عرضه کردن آن
نکته 1 : نشان تجاری یا همان لوگو باید در بردارنده و نشان دهنده ویژگی های محصول باشد و از طرح و رنگ و نقش های ساده ، قابل فهم و زیرکانه در آن استفاده شده باشد.
نکته 2 : نام اسامی مشهور قابل ثبت نمی باشد.
نکته 3 : ثبت آرم و برند تجاری انتخابی که %50 مشابه یک برند دیگر باشد ممکن نیست .
نکته 4 : نام مناطق جغرافیایی قابل ثبت نمی باشد.
آنچه باید درباره ثبت برند بدانید!!!
چه جور علائمي قابليت ثبت شدن دارند؟
امكانات اين مورد تقريباً نامحدود است. علائم تجاري ميتوانند يك يا تركيبي از چند كلمه، حرف يا عدد باشند. ميتوانند شامل نقاشيها، سمبلها، نقشهاي سهبعدي مثل شكل و بستهبندي كالاها، علائم سمعي مثل موسيقي يا اصوات، رايحهها و ...
هدف از آرم تجاري چيست؟
آرام تجاري از طريق حصول اطمينان از حقوق انحصاري براي شناختن كالاها و خدمات يا اجازه دادن به ديگران مبني بر استفاده از آن در صورت پرداخت مبلغ، صاحب اثر را محافظت ميكند...
برند چیست؟
یکی از مسائل رایج این روزهای دنیای اطراف ما رشد برند هاست، در مقاله ی بعدی نگاهی داریم به چیستی یک علامت تجاری…
شخص حقیقی
1- تهیه کپی برابر اصل جواز تاسیس یا پروانه بهره برداری یا جواز کسب
2- کپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شخص حقیقی
3- تصویر برند و یا نام روی cd
4- کارت بازرگانی در صورت استفاده از کلمه لاتین
شخص حقوقی
1- تهیه کپی برابر اصل اصل جواز تاسیس یا پروانه بهره برداری یا جواز کسب
2- کپی شناسنامه و کارت ملی دارندگان حق امضاء در شرکت
3- کپی آگهی و روزنامه دلیل شرکت (روزنامه تاسیس) و آخرین تغییرات
4- تصویر برند و یا نام روی cd
5- کارت بازرگانی در صورت استفاده از کلمه لاتین
مدارک مورد نیاز برای ثبت برند
مراحل ثبت برند چگونه است؟
- چگونگی ثبت برند؟
- تسلیم اظهارنامه علامت
- محتویات و مندرجات اظهارنامه
- بررسی اظهارنامه
- اعتراضها
- تمدید ثبت برند
- میزان دامنه محافظت برند
الف- لازم به ذکر است باتوجه به اینکه مراحل پذیرش ثبت اظهارنامه علامت در حال حاضر صرفاً به صورت الکترونیکی می باشد بنابراین پس از بررسی اظهارنامه چنانچه پرونده مربوطه منجر به صدور اخطار اعم از (رفع نقص ، رد اظهارنامه) گردد مراتب به صورت پست الکترونیکی (ایمیل) یا از طریق پیامک (اس ام اس) برای متقاضی ارسال شده و در مهلت مقرر قانونی رفع نقص یا اعتراض به رد اظهارنامه به صورت الکترونیکی امکان پذیر می باشد. ب- هرگاه تقاضاي ثبت علامت تجاری مورد پذيرش مرجع ثبت قرار گيرد، مراتب به صورت پست الکترونیکی (ایمیل) یا از طریق پیامک (اس ام اس) به متقاضي اعلام شده و وي بايد ظرف 30 روز پس از تاريخ اعلام، جهت پرداخت هزينههاي مربوط به ثبت علامت و انتشار آگهي اقدام نمايد. در صورت عدم پرداخت هزينهها در مهلت مقرر فوق، اظهارنامه كان لم يكن تلقي ميگردد. اين مهلت براي متقاضيان مقيم خارج از كشور 60 روز ميباشد.
اعتراض به رد اظهارنامه علامت تجاری
تصميم مرجع ثبت مبني بر رد اظهارنامه، از سوي متقاضي قابل اعتراض است. اگر سابقه وجود داشته باشد متقاضی می تواند از سوابق قبلی استفاده نماید در غیر اینصورت اظهارنامه ضمن اعتراض را از طریق سایت تکمیل می نماید .اعتراض به علامت ثبت شده
چنانچه متقاضی نسبت به علامت ثبت شده ای اعتراض دارد باید برای اعتراض به دادگاه مراجعه نماید.تبصره – در صورت عدم درخواست تمديد ثبت ظرف مهلت ياد شده، امكان درخواست آن ظرف مهلت 6 ماه پس از پايان اعتبار ثبت علامت تجاری، با پرداخت جريمه تأخير طبق جدول هزينهها وجود دارد، والا ثبت علامت از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.
موارد قانونی که منجر به رد علامت می شود.
1. درخواست عین یا مشابه علامت، (موضوع ماده 32 قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 07/08/1386 کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی)2. درخواست علامتی که، مخالف نظم عمومی یا اخلاق حسنه باشد، (موضوع بند(ب) ماده 32 قانون)
3. درخواست علامتی که، از نشانه ها و علائم جغرافیایی می باشد و مصرف کننده عادی را نسبت به مبدأ و کیفیت محصولات گمراه می سازد (موضوع بند(ج) ماده 32 قانون)
4. درخواست علامتی که، جزو علائم مشهوره می باشد (موضوع بند یک ماده 6 مکرر کنوانسیون پاریس)
5. درخواست علامتی که ، از اسامی متبرکه باشد (موضوع بند یک ماده 6 مکرر کنوانسیون پاریس)
6. درخواست علامتی که حاوی نمادها یا نشان های رسمی باشد (موضوع بند (د) ماده 32 قانون، (نشان نظامی، پرچم ، علائم دولتی و بین المللی، باستانی ، نام یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشو و ...))
7. درخواست علامتی که، بیانگر توصیف و مرغوبیت کالا (موضوع بند 3 ماده 10 مکرر کنوانسیون پاریس)
8. درخواست علامتی که ، حاوی اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه باشد (موضوع ماده واحده قانون ممنوعیت بکارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه مصوب 1375/09/28 مجلس شورای اسلامی)
9. درخواست علامتی که، بیانگر مشاهیر باشد (موضوع بند الف ماده 6 ثالث قرارداد اتحادیه پاریس)
10. درخواست علامتی که ، مخل امنیت ملی باشد (موضوع نامه تصویبی به شماره 4714/م/82 مورخ 12/11/82 شورای امنیت ملی)
11. درخواست علامتی که ، با ماده 21 قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان در تعارض باشد
12. درخواست علامتی که، اساساً مشمول شرایط علامت نمی باشدو یا باتوجه به نوع کالا بصورت عام و فاقد صفت مشخصه باشد (موضوع بند الف ماده 30 قانون)
13. مطابق با بند الف از ماده 6 ثالث قرارداد اتحادیه پاریس استفاده از نام، نام خانوادگی اشخاص ثالث به عنوان علامت تجارتی ممنوع می باشد.
ثبت کدام علائم و برندهای تجاری غیر ممکن است؟
*واژه های عام مثلا اگر شرکتی قصد ثبت برند تجاری ” میز ” را برای فروش این محصول دارد. تقاضانامه ی ثبت این نام تجاری مردود است چون کلمه ی “میز” واژه ی عام برای این محصول است .
*واژه های توصیف کننده محصول قابل ثبت نمی باشند. برای مثال واژه های شیرین ، سریع ، بهترین ، کلاسیک قابل ثبت نمی باشند. مگر اینکه این واژه ها بخشی از نام تجاری باشند.
*علائم گمراه کننده، مثلا برای محصولات گیاهی نمیتوان نماد گاو که نشان دهنده محصولات لبنی است را ثبت کرد.
*علائمی که بر خلاف قوانین عمومی و اسلامی باشد.
*پرچم ها ، نشان های سلطنتی و به طور کلی علائم رسمی دولتی نیز قابل ثبت نمی باشند.